رشت شهر خلاق خوراک / سازمانهای بینالمللی با پارتی بازی رشت را انتخاب نکردند
محمدی : اینکه در یک کشور ۸۰ میلیونی استان گیلان و شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک توسط سازمانهای بینالمللی انتخاب میشود نشانه آن است که قطعاً حرف برای گفتن دارد. یونسکو و سازمانهای بینالمللی با زدوبند رشت را انتخاب نکردند.
به مناسبت روز جهانی غذا، همایش یکروزه تابآوری و توسعه از مسیر شهر خلاق خوراکشناسی با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان، کوچکینژاد از نمایندگان مردم شریف شهرستان رشت در مجلس شورای اسلامی، شهردار و اعضای شورای شهر رشت و جمعی از اساتید و دانشجویان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.
در این مراسم کیوان محمدی رئیس سازمان در سخنانی با اشاره به اینکه رویکرد اصلی این سازمان فرهنگی است گفت: به همین دلیل در مراسمی که در آن بحث فرهنگ گیلان مطرح است سعی میکنم حضور یابم.
وی ادامه داد: هر حرکتی را که شهرداری بخواهد در جهت تقویت فرهنگی گیلان انجام دهد سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان پشتیبان آن خواهد بود و مطمئن باشید اگر امکانات اجازه دهد دریغ نخواهیم کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان از جایگاه ممتاز فرهنگی گیلان در سطح کشور سخن گفت و افزود: هر کجای کشور بروید از فرهنگ گیلان صحبت میشود و عمدتاً توجهشان به مطبوعات و ادبیات و هنرمندانی بوده که از آن معرفی شده است و جای خوشحالی دارد که در سالهای اخیر «خوراک» نیز به عنوان عنصر قوی فرهنگی در معرفی گیلان به همت مجموعه شهرداری شناسانده شده است.
وی با بیان اینکه فرهنگ فقط هنر و ادبیات و آداب و رسوم نیست بلکه تمام ابعاد زندگی را در برمیگیرد تصریح کرد: به جای آنکه بگوییم تعریف فرهنگ چیست آسانتر آن است که بگوییم چه چیزیهایی فرهنگ نیست.
محمدی اظهار داشت: ما در مردمشناسی اقتصادی علاوه بر الگوهای رفتار جمعی، روی سه عنصر اساسی زندگی انسان یعنی خوراک، پوشاک و مسکن به طور ویژه توجه میکنیم و به نظر من تصادفی نیست که این سه عنصر به طور قوی در گیلان خود را نمایانده است. این تصادفی نیست که موزه میراث روستایی در گیلان شکل میگیرد و این یکی از مایههای مباهات ماست موزهای داریم که در سطح آسیا و جهان قابل مقایسه با موزههای کشورهای پیشرفته جهان است.
وی اضافه کرد: اینکه در یک کشور ۸۰ میلیونی استان گیلان و شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک توسط سازمانهای بینالمللی انتخاب میشود نشانه آن است که قطعاً حرف برای گفتن دارد. یونسکو و سازمانهای بینالمللی با پارتی بازی رشت را انتخاب نکردند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان با تأکید براینکه اگر کار سازماندهی شده در عرصه توریست بینالملی داشته باشیم میتوان به خوبی غذاهای گیاهی گیلان را در جهان شناساند ادامه داد: همانطور که چینیها و هندیها قسمتی از فرهنگ خود را در غالب رستورانهای هندی و چینی به دنیا شناساندهاند، ما نیز قادر به انجام اینکار هستیم. عذاهای گیاهی گیلان قدرت رقابت با غذاهای گیاهی هند را دارند و با توجه به تندی غذاهای هندی، احتمالاً غذاهای گیلانی انطباق بیشتری با مزاج مردم جهان دارند.
وی افزود: اگر کار قوی و سازماندهی اقتصادی و فرهنگی صورت گیرد جواب خواهد داد. میتوان دورههای آموزشی را راهاندازی و آشپزی را به عنوان یک علم و فن در دانشگاهها و مراکز آموزشی مطرح کرد و متخصصانی در این زمینه تربیت نمود. چراکه ما میتوانیم با غذا در کنار عرفان و موسیقی و هنر ایرانی براحتی فرهنگ خودمان را به دنیا عرضه کنیم.
وی با اشاره به شناسایی حدود ۴۰۰ نوع غذای محلی گیلان توسط برخی محققان افزود: در نقاط مختلف گیلان انواع اقسام نان محلی نیز داریم که میتوان آن را معرفی کرد.
محمدی گفت: غذا محور اساسی در زندگی ما انسانهاست، آن را ساده نگیریم. چراکه قسمت مهمی از لذّت زندگی ما خصوصاً گیلانیهاست. جا دارد موزه پوشاک و غذا برای گیلان راهاندازی کنیم. موزه میراث روستاییمیتواند با کمک بخش خصوصی رستوران دایمی عرضه صرفاً برای غذای محلی گیلان داشته باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان این آمادگی را دارد که در گسترش فرهنگ گیلان در زمینه آموزش، پژوهش و اجرا، یار و مددکار همه سازمانها از جمله شهرداری باشد.
سید امیر حسین علوی با ابراز خرسندی بابت برگزاری چنین همایش هایی گفت: خلاقیت و نواوری با تکیه بر داشته های فرهنگی بر سرنوشت امروز و فردای جوامع اثر می گذارد.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت افزود: مدیریت شهری مجددا بعد از مدتی، نسبت به دوره قبل، رنگ و بوی فرهنگی بیشتری به خود گرفت که می تواند نویدبخش روزهای بهتری برای شهر ، استان و کشور ما باشد.
وی با تاکید بر توجه به مبحث خوراک شناسی در دانشگاه ها اضافه کرد: به غنای فرهنگی و داشته های این شهر و دیار افتخار می کنم.
علوی تصریح کرد: آنچه امروز برای رشد اقتصادی شهر ما بسیار حائز اهمیت است صنعت گردشگری است وانتظاراتی از ما وجود دارد. وظیفه شورا رسیدن به فرایند های عملکردی در حوزه های مختلف است و در یکی دو دهه اخیر فعالیت های زیست محیطی و فرهنگی هم به حوزه های فعالیت مدیریت شهری به طور جدی تری اضافه شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت خاطر نشان کرد: امروز ایام انتخابات تمام شده است و این صحبت ها شعار انتخاباتی شناخته نخواهد شد. هر حرفی که می زنیم بار مسئولیت خود را سنگین تر می کنیم. به خصوص که این صحبت ها در دانشگاه گیلان و در حضور اساتید و دانشجویان فرهیخته بیان می شود اما ما رسالت خود را متفاوت تعریف کرده ایم و می خواهیم با تمام توان به سمت توسعه پایدار حرکت کنیم.
برچسب ها :خوراک_رشتی ، رشت_ایران_جارستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰